Bosboomstraat 26 Hoogeveen | Telefoon: 0528-264038 | info@westerkim.nl

Vrijwilligerswerk

 

 

 

Door de inzet van vrijwilligers krijgt de belofte Welkom Thuis elke dag meer betekenis. Binnen de Westerkim zijn vrijwilligers enorm belangrijk.  Wij werven dan ook continu vrijwilligers. Om het vrijwilligerswerk in goede banen te leiden is vrijwilligersbeleid opgesteld.  U kunt ons vrijwilligersbeleid hier downloaden.

Ook als vrijwilliger maak je deel uit van ons gezin. We bieden je een plaats waar jij tot je recht komt. We sluiten aan op jouw talenten, passies en hobby’s. Daarom hebben wij eerst een persoonlijk kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij wat jij graag doet en kijken we hoe we bij elkaar passen. Daarna vinden we samen een mooie plek in de Westerkim.

 

Kennismaken?

Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij één van onze vrijwilligers coördinatoren. Dat kan telefonisch: 0528-264038 of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download hier de folder vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers vacature algemeen 

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk:

Tuin

Het gras groeit weer mooi. De grasmaaier moet weer geregeld gebruikt worden. Het onkruid groeit tussen de planten. Wie heeft er zin om wekelijks bij de Westerkim in de tuin te komen? Zodat bewoners weer kunnen genieten van een prachtige tuin met een keurig grasveld. Bewoners mogen graag in de tuin zitten om te kijken of eventueel te helpen, vindt u het ook leuk om hen er bij te betrekken? Dan is dit echt iets voor u. Aan de slag met uw groene vingers en contact met mensen.

Chauffeur

Wij zijn op zoek naar een man/vrouw die ons team chauffeurs zou willen versterken. Ben je ervaren met het rijden op een personenbus (rijbewijs B), flexibel, indien nodig beschikbaar op zaterdag, geduldig en kan je goed omgaan met mensen? Dan zoeken wij jou. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.

Maatje gezocht

Ben je sociaal, hou je van gezelligheid, een spelletje doen, een wandeling maken en heb je affiniteit met ouderen met dementie? Dan komen wij graag met je in contact. Momenteel zijn wij dringend op zoek naar meerdere vrijwilligers die aan het einde van de middag met bewoners willen wandelen (sommige bewoners maken gebruik van een rolstoel). Het zou fijn zijn als je in elk geval 1 middag in de week beschikbaar zou kunnen zijn. Het einde van de middag (tussen 16.00 en 17.30 uur) is vaak een moment waarop bij ouderen met dementie de onrust toeneemt. Juist op zo’n moment een wandeling kunnen maken of iemand die ‘gewoon’ even bij je kan zijn kan al veel rust geven.

BrainTrainer

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met een bewoner structureel (op vooraf afgesproken momenten) spelletjes willen doen op een van onze BrainTrainers. Je bent dan samen actief bezig op de spelcomputer of je ondersteunt een bewoner om zelf tot de oplossing te komen.
Wat is een braintrainer? De BrainTrainer is een speciaal voor mensen met dementie ontwikkelde spelcomputer. Het scherm van de BrainTrainer is een zogenaamd aanraakscherm, oftewel een touchscreen. De BrainTrainer bevat vele uiteenlopende spelletjes en opdrachten. De BrainTrainer zorgt ervoor dat de hersenen actief blijven.

Optredens/activiteiten

Een praatje maken, luisteren en bemoedigen, samen van een activiteit in huis genieten, dat is wat u ligt! Het ophalen van de bewoners van hun kamer en het terugbrengen is er een onderdeel van. De activiteiten zijn op de middagen en avonden. Koffie schenken vind u alleen maar leuk en gezellig!

Samen sportief

Houdt u van bewegen en vind u het leuk om dit samen met onze bewoners te doen? Een activiteitenbegeleider leidt deze activiteit en u hebben we nodig voor de begeleiding/assistentie. Er is een groep op donderdagochtend van 9.30 – 10.45 uur en een groep op vrijdagochtend van 10.15 – 11.15 uur.

Rondbrengen maaltijden

Van 11.20 – 12.00 uur worden de maaltijden rondgebracht bij de bewoners in de aanleunwoningen. U haalt de maaltijden op uit de centrale keuken en brengt ze op de kar naar de bewoners die in hun eigen huis eten.

Restaurant

We zoeken een vrijwilliger die hulp wil bieden tijdens de warme maaltijd in het restaurant. Liefst een vrijwilliger met ervaring in de bediening. De tijden zijn van 11.00 uur tot 13.30 uur. U draait een dienst samen met een vaste medewerker. Natuurlijk is er de mogelijkheid om goed ingewerkt te worden.

Organist

We zijn op zoek naar een organist(e) voor onze weekopening op maandag (10.00-11.00 uur)  en de ochtenddienst op zondag (10.00-11.15 uur). Wilt u een keer meedraaien met een van onze organisten? Neem u a.u.b. even contact op.

 Redactieleden contactblad de Verbinding

Voor de redactie van ons contactblad de Verbinding zoeken wij vrijwilligers. Redactievergaderingen vinden 1 x per kwartaal plaats en duren 1 ½ uur. Verdere uren in overleg. Wat moet er gebeuren? Afnemen interviews, foto’s maken, schrijven van artikelen, verzamelen afbeeldingen, puzzels  en gedichten.

Fietsen op de duofiets

Het mooie weer komt er weer aan. Tijd om te gaan fietsen op onze duofiets! Lekker door Hoogeveen en omgeving! U bent behulpzaam en houdt van een praatje. Het tijdstip is in overleg. Veelal zal dit zijn in de middag of begin van de avond. Van een ervaren fietser krijgt u instructies omtrent de duofiets en waar u alles kunt vinden. We spreken graag per week of twee weken een dagdeel met u af, zodat wij bewoners kunnen vragen om op die tijden te fietsen. We zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers.

Ondersteunen op huiskamers

Wij hebben verschillende huiskamers waar ouderen met dementie de dag samen doorbrengen. Op deze groepen spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Zij helpen ons om de bewoners meer aandacht te geven en assisteren daarmee een medewerker. Bent u wekelijks een dagdeel beschikbaar (ochtend, middag of avond) en vind u het leuk om te wandelen, een spelletje te doen, de krant samen te lezen, samen te eten of wat te praten? Laat het ons dan weten! U kunt ervoor zorgen dat onze bewoners net een beetje meer gezelligheid ervaren!

Individuele activiteiten

Er zijn een groot aantal bewoners die het fijn zouden vinden als er iemand bij hen op bezoek komt. Er zijn verschillende vragen voor dit individuele contact. Vind u het prettig om met een oudere in gesprek te gaan over zijn leven? Beschikt u over een luisterend oor? Soms een gesprekje over koetjes en kalfjes, nieuwtjes uit Hoogeveen of Drenthe, of soms wat diepgaander, over doorgemaakt verdriet, u staat er voor open. Uiteraard kan het ook zijn dat iemand een spelletje wil doen of wil wandelen (in een rolstoel) in de buitenlucht.

Tuinonderhoud

Houdt u van tuinieren? Heeft u een dagdeel of meer per week zin om onze tuin te helpen onderhouden? U kunt gras maaien, onkruid wieden, planten verzorgen, kortom, u heeft groene vingers! Kom helpen in onze belevingstuin. Er zijn geen vaste dagen of tijden voor het tuinonderhoud.

Dagbesteding Molukse ouderen ‘Bahtera’

Voor onze dagbesteding ‘Bahtera’, voor Molukse ouderen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om (Moluks) te koken voor (en met) de groep. De groep Bahtera is elke week op dinsdag en donderdag aanwezig in het gebouw van Stichting Salawaku. Heeft u affiniteit met (Moluks) koken en met de Molukse cultuur dan zoeken wij u! De tijden zijn globaal van 9.30-14.00 uur, in overleg is er veel mogelijk. Ook zijn wij voor deze groep op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om het team te ondersteunen op de groep, samen koffie/ thee drinken, lekker samen ‘makan’, activiteiten/ spelletjes doen enz..