Griendtsveenweg 11 7901 EB Hoogeveen | Telefoon: 0528-264038 | info@westerkim.nl

nb head

 

De Westerkim bouwt een nieuw thuis

In de zomer van 2019 starten de (voorbereidende) werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Westerkim. Ons huidige woonzorgcentrum is na ruim 50 jaar verouderd en sluit onvoldoende aan bij onze visie op kleinschalig wonen en leven als gezin. Daarvoor is een meer huiselijke omgeving nodig met huizen met schuine daken, een eigen keuken en een directe verbinding met buiten.

Kleinschalig en huiselijk

Wij bouwen 10 kleinschalige woningen met elke 9 appartementen en een gezamenlijke huiskamer. In het hart van het gebouw komen ontmoetingsruimten zoals huiskamers voor dagbesteding, een restaurant, een multifunctionele ruimte en een kapsalon. De huidige aanleunwoningen krijgen een directe verbinding met korte looplijnen naar het centrale hart van het gebouw.

Energieneutraal en gasloos

Vanuit onze Christelijke identiteit vinden wij het belangrijk om te bouwen met respect voor de aarde en haar energiebronnen. Concreet betekent dit dat wij ons energieverbruik beperken door verregaande isolatie, dat we duurzame energie opwekken met meer dan zevenhonderd zonnepanelen en dat we efficiënt omgaan met energieverbruik door het toepassen van een hoge luchtdichtheid, ledverlichting en lucht/water warmtepompen. Hiermee zijn wij één van de eerste energie neutrale en gasloze zorgorganisatie van Nederland.

Planning

De bouw vindt gefaseerd plaats zodat de bewoners van de Westerkim zo weinig mogelijk hinder ondervinden en slechts één keer hoeven verhuizen. De verwachting is dat begin 2021 de 1e fase van de nieuwbouw gereed is en begin 2022 de 2e en laatste fase. De voorbereidingen voor de bouw, de sloop van het eerste deel van het gebouw en de herhuisvesting van de kantoren starten in de zomer van 2019.

Deelnemende partijen

Het ontwerp voor de nieuwe Westerkim is gemaakt door architectenbureau Sacon uit Zwolle. Technion adviseurs uit Heerenveen tekende voor het technisch ontwerp. Aannemersbedrijf Paas BV uit Nieuw Buinen en installatiebedrijf Pranger-Rosier uit Dokkum realiseren de nieuwbouw. De domotica wordt geleverd en geïnstalleerd door Ascom uit Utrecht. ICSadviseurs uit Zwolle is als huisvestingsadviseur en projectmanager de linkin pin tussen de Westerkim en de deelnemende partijen. Vanwege het duurzame karakter van de nieuwbouw verstrekt de Triodos Bank de hypothecaire lening.

Meer weten?

Heeft u vragen over de nieuwbouw? Bel ons dan op werkdagen tussen 8.00 - 17.00 uur via 0528 264038 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Woont u in de directe omgeving van de Westerkim? Dan kunt u zich ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..