Bosboomstraat 26 Hoogeveen | Telefoon: 0528-264038 | info@westerkim.nl

De Westerkim heeft maar liefst vier braintrainers kunnen aanschaffen

 

Een grote wens van onze bewoners is uitgekomen. De Westerkim heeft maar liefst vier braintrainers kunnen aanschaffen. Een BrainTrainer stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. En dat geeft meer dan plezier. Het helpt ouderen met beginnende dementie of Alzheimer het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook samen met u en andere familieleden een familieboek of een quiz gemaakt worden. Op die manier wordt het contact makkelijker en intensiever.

De Westerkim heeft de braintrainers kunnen aanschaffen met hulp van het nationaal Ouderenfonds en stichting Vrienden van de Westerkim. Het Ouderenfonds heeft door middel van het premieplan gezorgd voor een verdubbeling van de opbrengsten van onze open dag en verschillende markten. Stichting vrienden van de Westerkim heeft gezorgd voor het ontbrekende bedrag, zodat de braintrainers aangeschaft konden worden.

De symbolische cheque met een waarde van € 2000,- is op maandag 25 september door de heer Wallinga van het ouderenfonds overhandigd aan de cliëntenraad, vertegenwoordigd door mw. Tineke Brinks.

De Westerkim had de vier braintrainers al in huis, dus degene die het even wilde proberen, kon direct aan de slag!

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die samen met een bewoner op een afgesproken moment en structureel spelletjes wil doen op één van onze BrainTrainers. U bent dan samen actief bezig op de spelcomputer of u ondersteunt een bewoner hierbij. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 0528-264038 of kijk op www.westerkim.nl

westerkim nieuwbouw

Agenda...

21 sept 2018

Bewoners die in hun appartement eten krijgen een dagmenu. Klik voor het dagmenu van deze week hier. En het menu van volgende week hier.

21 sept 2018

Bekijk hier het keuzemenu van deze week.