Bosboomstraat 26 Hoogeveen | Telefoon: 0528-264038 | info@westerkim.nl

Een High Tea, oftewel volgens sommige bewoners "Deftige thee"

 

Op zaterdag 12 augustus hadden een aantal collega’s van afdeling de Schuit bedacht om de bewoners wat leuks aan te bieden.

De zomervakantie kan voor bewoners lastig zijn omdat vaste gezichten worden gemist of omdat eigen familie misschien ook op vakantie is. Wij proberen het de bewoners altijd zo fijn mogelijk te maken maar daarom ook zeker tijdens deze vakantieperiode.

Wij hadden allerlei lekkers op tafel gezet, van heerlijke broodjes tot gevulde cakejes en van tompoucen tot slagroom soesjes. En dit noemden wij dan een High Tea. "Deftige thee" zoals een aantal bewoners dit noemden.

Verschillende soorten smaakjes thee dronken wij erbij en wat hebben we zitten smullen en wat hebben we een lol gehad. We hebben helaas net geen foto kunnen maken van een bewoner die een chocoladesoes zo netjes mogelijk probeerde te eten met mes en vork en uiteindelijk toch maar de soes in de handen nam en vervolgens het hele gezicht onder de chocoladesaus had zitten. Gelukkig kon mw. hier zelf ook erg om lachen.

Deze high tea viel zeker in goede aarde en is dus voor herhaling vatbaar.

Er bleef nog zoveel over dat wij collega’s van de andere afdelingen er bij riepen om ook hun bewoners van wat lekkers te voorzien.

Niet alleen de bewoners genoten hiervan maar wij ook.

Groetjes van Lydia, Gea, Dineke en Jacquelien

25 september, 2017

De Westerkim heeft maar liefst vier braintrainers kunnen aanschaffen

Een grote wens van onze bewoners is uitgekomen. De Westerkim heeft maar liefst vier braintrainers kunnen aanschaffen. Een BrainTrainer stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. En dat geeft meer dan plezier. Het helpt ouderen met beginnende dementie of Alzheimer het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het… Lees meer...
19 september, 2017

Chauffeurs!

Wij zijn op zoek naar een man/vrouw die ons team chauffeurs zou willen versterken voor het vervoeren van deelnemers van de dagbesteding. Hebt u ervaring met het rijden op een personenbus (rijbewijs B)? Bent u flexibel en beschikbaar op zaterdag? Bent u geduldig en kunt u goed omgaan met mensen? Dan zoeken wij u! In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we graag met u de mogelijkheden. Interesse? Loop eens bij ons binnen, bel: 0528-264038 of mail naar: info@westerkim.nl en vraag naar… Lees meer...
13 september, 2017

Bedankt Domesta!

Ter ere van het 50-jarig jubileum van de Westerkim ontvingen we van Domesta een gift om te besteden aan iets wat ten goede zou komen aan de bewoners van de Westerheem. Wow! Een barbecue samen met bewoners en medewerkers, dat stond met stip bovenaan ons wensenlijstje. En zo geschiedde. We hebben genoten van een heerlijke barbecue. Helaas konden we vanwege het weer niet naar buiten, maar dat kon de pret niet drukken. Wat was het gezellig! Lees meer...